Kapsalon Korten, een begrip in Twello!

 

Kapsalon Korten is in de zomer van 1961 opgericht door de heer Korten senior. De kapsalon onderscheidde zich meteen van andere bestaande kapperszaken, het was een luxe salon. Toentertijd was het bijvoorbeeld gebruikelijk dat mensen hun eigen handdoek meenamen naar de kapper, hetgeen bij Kapsalon Korten niet nodig was. Zie de foto hier onder voor een impressie van de kapsalon in de jaren ’60.

 

Korten senior was zeer bedrijvig, want naast zijn werkzaamheden in de salon heeft hij ook nog eens ruim 30 jaar les gegeven op de kappersschool. Hij was altijd druk met het vak en heeft in die 30 jaar op dat gebied alles meegemaakt, van de strakke “in de plooi kapsels” tot de nozem tijd. Inmiddels heeft junior Han de zaak overgenomen. Sinds een jaar of 14 zwaait hij de scepter bij Kapsalon Korten. Net voordat hij van start ging is het oude pand afgebroken en is het bestaande pand aan de schoolstraat verrezen.

Kapsalon Korten in de jaren '60

 

Kapsalon-Korten_2014
Kapsalon Korten is tegenwoordig een heus begrip in Twello. Het team bestaat eigenaar Han en 4 medewerksters. Er wordt zonder afspraak gewerkt. Men kan binnen lopen zonder te kloppen! Een kop koffie staat altijd klaar. Tijdens een eventuele wachttijd kunt u gezellig ‘socializen’ terwijl u een krant of magazine leest en uw drankje nuttigt. Er heerst te allen tijde een gemoedelijke sfeer waar de salon voor geprezen wordt door de vele vaste klanten. Een stukje rust in dit woelige en drukke computertijdperk.

 

Daarnaast gaat het team van de kapsalon regelmatig naar beurzen en volgt het cursussen om ‘up to date’ te blijven en alle trends in de gaten te houden. Tevens doet Kapsalon Korten ook hairextensions. Dit dient wél even op afspraak te gebeuren. Eerst even wat voorbeelden van hairextensions zien? Klik dan HIER!

Kortom, Kapsalon Korten…klaar terwijl u wacht!

Team Korten staat voor u klaar!